Aihevinkkejä ja hyvän artikkelin tunnusmerkit

Viime keväänä kirjoitimme muutaman vinkin tehokkaasta, kuluttajaa puhuttelevan otsikoinnin tärkeydestä. Joskus on kuitenkin hankalampaa saada sytyke tai idea itse aiheesta, joskus taas asiasisällön terävöittäminen tuntuu hankalalta. Ohessa muutamia ideoita, miten kuluttajaa kannattaa lähestyä ja mitkä ovat joitakin hyvän artikkelin tunnusmerkkejä!

  1. Muista, kenelle puhut – kun tiedät mitä asiakasryhmää haluat puhutella, on paljon helpompaa aloittaa kirjoittaminen. Yritätkö tavoitella uusia asiakkaita tietyllä tuotteella tai palvelulla, vai kertoa yrityksesi toiminnasta yleisemmin laajemmalle yleisölle?
  2. Kerro rohkeasti onnistumisistasi – kerro asiakkaallesi, missä olet hyvä ja vaikkapa mistä referenssistä yrityksesi on erityisen ylpeä. Asiakas joka etsii vaikkapa rakennusalan palveluita, löytää tällöin helposti sisältöösi joka kertoo tarinan, johon asiakas voi samaistua.
  3. Esittele yrityksesi – onko yrityksessäsi tapahtunut jotain, joka voisi kiinnostaa jo yrityksesi tuntevaa asiakasta? Älä pidä kynttilää vakan alla, vaan esittele uusi työntekijä, uudet toimitilat, muuttuneet aukioloajat tai esimerkiksi uusi maahantuontiedustus. Asiakas joka etsii tietoa yrityksestäsi, näkee että toimintasi on aktiivista ja pidät yllä yhteyttä asiakkaisiin.
  4. Tarjoa ratkaisuja – muista jälleen kohta 1: ratkaisun tai tarinan muotoon kirjoitettu artikkeli vastaa hyvin usein asiakkaan kysymysmuodossa hakukoneelle esitettyihin ongelmiin. Kun asiakas kysyy hakukoneelta, mistä hän löytää ”maalaripalvelut seinäjoki”, tarjoa vähintään tekstin sisällä vastaus siihen. Kerro yrityksesi nimi, sijainti ja ydinpalvelusi siten että asiakas näkee vastauksen kysymykseensä heti.
  5. Rohkaise asiakasta ottamaan yhteyttä – tee palvelustasi interaktiivinen kanava yrityksesi tavoittamiseen. Osoita, että yrityksesi pystyy palvelemaan myös niitä asiakkaita, jotka haluavat alasi palvelua tai tuotteita hieman eri tavalla. Pyydä kommenttia, tarjouspyyntöä, sähköpostia tai soittoa.

Ennen kaikkea, muista kirjoittaa usein! Mitä useammin kirjoitat, sitä helpommaksi uuden sisällön luominen käy. Muista myös, että blogimuotoinen kirjoittaminen on asiakkaalle matalan kynnyksen näyteikkuna yritykseesi – teksti saa tarvittaessa olla vapaamuotoisempaa kuin esimerkiksi yrityksesi kotisivujen esittelyosiossa. Kokeile erilaisia kirjoittamisen tyylejä ja löydät sen kirjoittamisen tavan, jolla parhaiten tavoitat asiakkaasi.

Ahkeraa syksyä!

T. VerkkoIlpo

Lähetä kommentti

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>