Linkkien käyttö artikkeleissa

”Hyperlinkki on kuva, teksti tai sana, joka siirtää käyttäjän hypertekstisivulta toiselle. Hyperlinkkejä käytetään erilaisissa hypertekstijärjestelmissä, joista tunnetuin lienee World Wide Web. Juuri hyperlinkit ovat hypertekstin määrittelevä ominaisuus. Hypertekstijärjestelmissä liikkuminen perustuu hyperlinkkeihin. Hyperlinkkejä kutsutaan usein vain linkeiksi.” (Wikipedia 15.5.2015)

Pohjanmaan palveluissa linkkien käyttö on enemmän kuin suositeltavaa. Linkit kasvattavat liikennettä Pohjanmaan palveluiden sisällä, sieltä ulos ja sinne sisään. Kaikki liikenne on hyväksi ja ajaa meidän kaikkien Pohjanmaan palveluissa mukana olevien etua.

1. Pysyvät linkit sivuston rakenteessa

Oman Pohjanmaan palvelut -sivuston sivurakenteeseen kannattaa käydä lisäämässä ns. kiinteitä linkkejä, kuten yrityksesi www-osoite ja email-osoite. Sivun oikeassa reunassa on myös erikseen kohta Linkit, jonka alle voit lisätä vaikkapa linkkejä maahantuojien tai yhteistyökumppaneiden sivuille. Linkit lisätään hallintaliittymässä valitsemalla Uusi | Linkki.

linkin_lisaaminen

 

2. Linkit artikkeleissa

Linkkejä kannattaa myös viljellä artikkeleissa. Tekstistä valitaan hiirellä sana, joka halutaan hyperlinkiksi ja painetaan sitten tekstieditointi-ikkunan Ketju-ikonia. Muistathan kuitenkin pysyä kohtuudessa linkkien suhteen, sillä paitsi että tekstin luettavuus voi kärsiä, myös hakukoneet arvostavat ns. luonnollista linkitystä.

Jotta linkki tulisi täsmälleen oikein, voit käydä kopioimassa täydellisen url:n selaimen osoiteriviltä. Muista myös testata linkin toimivuutta valmiissa artikkelissa. Linkkejä lisätessä kannattaa ruksata kohta ”Avaa linkki uuteen ikkunaan tai välilehteen”; näin kävijä ei siirry kokonaan pois sivultasi, vaikka linkkiä lähitisikin seuraamaan.

sanasta_linkiksi

 

3. Tärkeät yhteystieto-linkit

Kun kirjoitat artikkelia jostain tietystä aiheesta, tai kerrot yrityksesi ajankohtaisesta kampanjasta, muista aina lisätä artikkelin loppuun jonkinlainen linkki yritykseesi. Se voi olla suora puhelinnumero, www-osoite tai email-osoite – tärkeintä on, että lukemansa perusteella asiasta kiinnostunut potentiaalinen ostaja saa nopeasti yhteyden tiedon alkulähteille.

4. Miten valita sopivat linkit?

Parhaat linkit ovat ns. luonnollisia linkkejä, jotka läheisesti liittyvät kirjoittamaasi aiheeseen. Esimerkiksi jos kirjoitat artikkelissasi luomuviljelystä, on hyvä lisätä linkkejä, jotka johtavat vaikkapa ajankohtaisiin tutkimustuloksiin tai uutisiin kyseisestä aiheesta. Myös linkit alan kaupallisiin toimijoihin ovat hyviä ja nostavat artikkeleidesi arvostusta myös hakukoneiden näkökulmasta.

5. Tarvitaanko muiden sivustoille linkittämiseen lupa?

Ei tarvita, mutta toki halutessasi voit hyvän tavan mukaisesti ilmoittaa esim. maahantuojille tai kumppaneillesi, että olet tehnyt linkkejä omalta sivultasi heidän sivuilleen. Mahtavaa olisi, jos voisit vastaavasti pyytää heitä tekemään linkkejä sinun Pohjanmaan palvelut -sivustoosi.

Linkitellään!

T. VerkkoIlpo

Lähetä kommentti

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>