Kuvien käyttö artikkeleissa ja palvelut sivulla.

 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, näin sanoo jo vanha kansa. Blogimaiseen kirjoittamiseen liittyy oleellisena osana kuvat ja miksei myös videot.

Ohessa oleva video on julkaisu Sanomalehti Ilkan Youtube kanavassa ja pysytään sieltä suoraan näyttämään palveluissa mediakirjaston kautta. Liikkuva kuva, siis videot, on tällä hetkellä kasvavin mainonnan ja informatiikan laji. Maailman toiseksi suurin hakukone on Youtube. Rohkeasti siis älypuhelin käteen ja videota tekemään, verkossa kun videolla on merkittävä huomioarvo ja toisaalta sosiaalinen media on opettanut meidät siihen, että videon ei tarvitse olla ammattilaisen kuvaama ja editoima kuten alla, vaan kaikki kelpaa!

Kuvat yrityksestäsi tai sen tuotteita antavat merkittävän lisäarvon sivustollesi. Palvelussa voit rakentaa hallintaliittymään valmiiksi kuvakirjaston, jota sitten voit kätevästi käyttää artikkelien kirjoittamisessa. Kuvia voit ottaa itse ja siirtää palveluun, usein myös tuotteiden maahantuojilta löytyy markkinointitarkoitukseen laajojakin kuvakirjastoja. Huomaa kuitenkin kuvien käytössä, että sinulla tulee olla kuvaan julkaisulupa.

 

Kuvat liittyen artikkeleihin toimivat erinomaisena havainnollistajana sekä voivat toimia myös suorina linkkeinä vaikkapa verkkokauppaasi kyseiseen tuotteeseen.

Clipboard01

 

Keskeisenä tekijänä hakukonenäkyvyyden osalta on otsikko ja teksti. Kuitenkin hakukoneet indeksoivat myös kuvia. Hyvä ohje siihen minkälaisia kuvia kannattaisi käyttää ja miten löytyy vaikkapa tuolta.

Kuvien käsittely on oma taiteenlajinsa, jota voi hioa loputtomiin saakka. On hyvä kuitenkin muistaa, että verkossa toimii pienempikin kuva ja pienet rakeisuudet tai muut omaa silmää häiritsevät seikat tuskin artikkelin lukijaa kiinnostavat. Kuvien käsittelyyn löytyy monia maksuttomiakin ohjelmia mm. IfranView on varsin helppokäyttöinen ilmaisohjelma, jolla pystyy tekemään peruskuvankäsittelyä.

 

T:Verkkoilpo

Lähetä kommentti

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>