Pohjanmaan palveluihin kirjoittaminen

Pohjanmaan palveluissa on mukana noin 400 yritystä Etelä-Pohjanmaalta ja Pohjanmaalta. Vain murto-osa näistä yrityksistä on aktiivisia kirjoittajia. Usein syyksi sanotaan, että ei ole aikaa tai ideoita. Pohjanmaan palveluihin kirjoittamiseen kannattaa kuitenkin uhrata pieni aika esimerkiksi viikoittain. Artikkeleita voi myös kirjoittaa etukäteen ja ne voi ajastaa tulemaan julkisiksi haluttuna ajankohtana.

Tässä muutama vinkki kirjoittamiseen:

 • Ideoi artikkeliaiheita useampi jo etukäteen.
  Voit kirjoittaa tuotteistasi, palvelustasi, yritystoiminnastasi, asiantuntijan kokemuksistasi, ajankohtaisista tarjouksista jne. Aiheiden ideoimiseen voit pyytää apuja vaikkapa perheenjäseniltäsi tai kanta-asiakkailtasi.
 • Merkkaa kirjoittamishetki kalenteriisi.
  Joskus tekstiä ei vain tunnu syntyvän, mutta muutamakin rivi on parempi, kuin ei mitään. Joskus taas tarinaa tulee kerralla useampaankin artikkeliin: nämä kirjoitukset voit tallentaa luonnoksiin odottamaan sopivaa julkaisupäivää, tai ajastaa sopivalle päivälle.
 • Kirjoita yksi asia per artikkeli.
  Kun keskityt vain yhteen aiheeseen kerrallaan, riittää aiheita useampaan kirjoituskertaan. Myös artikkelin lukija arvostaa sopivan lyhyttä kirjoitusta, jossa ydinviesti on tuotu selkeästi esiin.
 • Lisää artikkeliin aina suora linkki yritykseesi.
  On tärkeää, että kynnys ottaa yhteyttä on asiakkaallesi tarpeeksi matala. Artikkelin loppuun voit lisätä esimerkiksi puhelinnumeron, nettilinkin tai sähköpostiosoitteen.

Näillä muutamalla vinkillä pääset hyvin alkuun kirjoittamisessasi. Aluksi voi tuntua hankalalta, mutta kun löydät oman tyylisi ja rutiinisi, homma helpottuu huomattavasti!pohjanmaan_palvelut_verkkoilpo

 

Yksi vastaus to “Pohjanmaan palveluihin kirjoittaminen”

 1. PK

  Hyviä ja yksinkertaisia ohjeita, joilla varmasti saat tulosta, varsinkin tämä: muutamakin rivi on parempi, kuin ei mitään. Tätäkin vinkkiä kannattaa pyrkiä toteuttamaan: kun keskityt vain yhteen aiheeseen kerrallaan, riittää aiheita useampaan kirjoituskertaan.
  Oma kokemukseni osoittaa, että kannattaa käyttää pieni hetki vaikka päivittäin tai viikottain markkinoinnin miettimiseen. Näkyvyys syntyy verkostoitumisen ja linkitysten kautta. Suosittelen vilpittömästi!

Lähetä kommentti

 • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>